Příprava a řízení stavebního projektu spolufinancovaného z dotačních zdrojů - Vejvoda, Václav; Vejvoda Václav (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku přípravy a řízení stavebních projektů, které jsou spolufinancované z operačních programů fondů Evropské unie. Práce se věnuje řízení projektů při respektování obecných pravidel stanovených operačními programy a specifik stavebních projektů. Klíčovým předpokladem řízení projektů je minimalizace neuznatelných a nepředvídatelných nákladů v rámci projektu a realizace úspěšného stavebního projektu. Na situaci je pohlíženo z pozice investora, který je žadatelem o dotaci, následně jejím příjemcem a stavitelem. V teoretické části se zabývá zejména procesy při přípravě stavebního projektu pro Žádost o poskytnutí podpory (dotace) a následně přípravnou fází realizace projektu. Dále se věnuje návaznostem jednotlivých kroků v celkovém kontextu projektu. V praktické části využívá autor znalostí přípravy projektu Univerzity Karlovy, kdy na konkrétních příkladech popisuje postupy uvedené v teoretické části. Záměrem práce se snažil autor vyhodnotit postupy uvedené v teoretické a praktické části s cílem navržení postupu řízení, který by předcházel komplikacím v rámci obdobných projektů.

This diploma thesis is focused on the management construction projects Co-financed EU funds. The thesis is dedicated to management project with respect general rules of funds and construction project specifics. Key assumption of project management is minimizing ineligible and unforeseen costs during project and successfull realization construction. The situation is viewed from the position of the investor, which is applicant of grant and then recipient. The theoretical part of this thesis discusses procedural formalities in the preparation of the grant application and then about the implementation phase of the project. When is focused on connection of phases in context on complete project. In practical part author uses own knowledge obtained in management of Charles University project. The aim of the work is to point out possible pitfalls in the course of obtaining European subsidies and for their use and try to propose solutions that preceded complications.
Management of the Construction project, Co-financed EU Funds
Keywords: stavební projekt, dotační projekt, řízení stavebního projektu, spolufinancování, Evropská unie; Construction Project, management of Construction Project, European Union, financing