Dvoulodní výrobní hala s mezaninem - Mrázková, Lucie; Lucie Mrázková (České vysoké učení technické v Praze, 2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem a posouzením hlavní nosné konstrukce výrobní ocelové haly, včetně výkresové dokumentace. Jedná se o dvoulodní halu obdélníkového půdorysu o rozměrech 45 × 78 m. Vyšší loď má rozpon 25 m a nižší loď, jejíž součástí je vestavěný mezanin, má rozpon 20 m. Obsahem je návrh a posouzení hlavní rámové vazby, štítové vazby, prvků ztužení a vybraných detailů. Posouzení ocelové konstrukce je provedeno v souladu s platnými normami ČSN EN.

The thesis focuses on the design and assessment of the main load-bearing structure of a steel production hall, including drawing documentation. The hall is a two-bay structure with a rectangular floor plan measuring 78 × 45 m. The larger bay spans 25 m, while the smaller bay, which includes a built-in mezzanine, spans 20 m. The content includes the design and assessment of the main frame, gable frame, bracing elements, and selected details. The assessment of the steel structure is performed in accordance with the applicable ČSN EN standards.
Two-bay manufacturing hall with mezzanine
Keywords: Dvoulodní výrobní hala s mezaninem; rámová konstrukce; nosná ocelová konstrukce; spřažený ocelobetonový strop; statický výpočet; Dlubal Software; LTBeam; Two-bay production hall with mezzanine; frame structure; load-bearing steel structure; composite steel-concrete floor; structural analysis; Dlubal Software; LTBeam