Zkušební stanoviště pro testování synchronizačních spojek - Hoblík, Jan; Hoblík Jan (České vysoké učení technické v Praze, 2019)
Tato práce obsahuje myšlenkový tok návrhu zkušebního stanoviště pro testování synchronizačních spojek převodových skříní osobních automobilů, a to skříní řazených bez zatížení. Od úvodní statě, která definuje rozsah užití a důležitost problematiky práce přechází k důkladné rešerši nejen v oblasti synchronizačních spojek a existujících možnostech jejich testování. Druhá část práce popisuje postupný vývoj návrhu nového stanoviště, které by mohlo v budoucnu fungovat v laboratořích ČVUT na Julisce. Výsledkem je úplný návrh zkušební převodové skříně s příslušenstvím a zabudovanou měřící aparaturou.

This thesis contains path of designing of the test stand for testing synchronizers of passenger car's gearboxes, namely for gearboxes with a power interruption shifting. From introducing to the importance and the range of usability the thesis proceeds to the detailed research, not only in the field of synchronizers and its existing testing solutions. Following part is describing a step-by-step development of designing a new test stand, which could in future possibly run in the CTU's workshop. The result is entire proposal of the test gearbox with its accessories and build-in measurement sensors.
Test stand for synchronizers
Keywords: Synchronizační spojka,řazení bez zátěže,převodová skříň,automobil,spalovací motor,zkušební setrvačníkové stanoviště; Synchronizers,power interruption shifting,gearbox,passenger vehicle,combustion engine,inertia test stand