Polyfunkční dům u stanice metra D - Nemocnice Krč - Kozlíková, Klára (České vysoké učení technické v Praze, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na návrh vícepodlažního polyfunkčního objektu, navazující na budoucí stanici metra D Nemocnice Krč, který bude reagovat na urbanistická specifika dané lokality a přispěje k jejímu rozvoji. Klíčovým prvkem návrhu bude propojení stavby s okolním prostředím, zejména s nově navrženým podchodem u Thomayerovy nemocnice, s cílem zlepšit pěší prostupnost a kvalitu veřejného prostoru. Součástí návrhu bude celkové architektonické a stavebně-konstrukční řešení včetně vybraných částí objektu. Dopravní řešení bude navazovat na koncepci předdiplomního projektu.

The diploma thesis focuses on the design of a multi-storey, multifunctional building adjacent to the future D metro line station Nemocnice Krč. The project responds to the urban specifics of the site and aims to contribute to its further development. A key element of the proposal is the integration of the building with its surroundings, particularly with the newly designed pedestrian underpass near Thomayer Hospital, in order to improve pedestrian permeability and the quality of public space. The design includes a comprehensive architectural and structural solution, including selected parts of the building. The transportation concept is based on the pre-diploma project.
Multifunctional building near metro station D - Krč Hospital
Keywords: poliklinika; novostavba; Praha; Krč; polyclinic; new building; Prague; Krč