Návrh zdvihacího zařízení pro malý rodinný pivovar - Šteker, Karel; Karel Šteker (České vysoké učení technické v Praze, 2019)
Cílem této bakalářské práce je návrh a realizace nosné konstrukce zdvihacího zařízení pro malý rodinný pivovar v Řevnicích. Ke stěžejním požadavkům zadavatele této bakalářské práce je použití staré spolehlivé jeřábové kočky a respektování stavebních omezení budovy. Bakalářská práce je řešena komplexně, nejenom z hlediska konstrukčních prvků, ale i s ohledem na materiálové a technologické aspekty. V závěru je zahrnuté i ekonomické zhodnocení navržené a zrealizované varianty.

The aim of this bachelor thesis is to design and manufacture of lifting equipment for a small family brewery in Řevnice. The key requirements of the submitter of this bachelor thesis is to use an old reliable crane cat and respect for building limitations. The bachelor thesis is solved comprehensively, not only in terms of structural elements, but also with regard to material and technological aspects. The conclusion also includes the economic evaluation proposed and implemented variant.
Design of Lifting Equipment for Small Family Brewery
Keywords: Zdvihací zařízení; jeřábové kočky; řetězy; nosná konstrukce; předepjatý šroubový spoj; obrábění; dělení materiálu; vrtání; soustružení; Lifting equipment; crane cats; chains; supporting structure; prestressed screw joint; machining; material cutting; drilling; lathing