Atributový doporučovací model trénovaný s využitím interakční podobnosti - Kasalický, Petr; Kasalický Petr (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá doporučovacimi systémy a jejich základnimi přistupy: Kolaborativni filtrováni a Atributové doporučováni. Je představen nový hybridni přistup, který kombinuje tyto dva přistupy. Tato metoda zvyšuje recall atributového doporučováni až o 216% a umožňuje přesnějši doporučováni pro nově přidané věci, které trpi cold-start problémem. Tento navržený a implementovaný přistup využivá metod strojového učeni jako je embedding nebo umělé neuronové sitě, které budou taktéž stručně představeny, spolu se způsobem vyhodnocováni kvality doporučováni.

This bachelor's thesis describes the recommendation system and two major approaches, Collaborative filtering and Content-based recommendation. The new hybrid approach, which combines these two methods, is proposed. This method increases recall of content-based recommendation by up to 216% and allows more precise recommendation for newly added items, which suffers from the cold-start problem. This designed and implemented approach uses machine learning methods such as embedding or artificial neural networks, which will also be briefly introduced along with a way of evaluating the quality of the recommendation.
Content-Based Recommendation Model Trained Using Interaction Similarity
Keywords: doporučovaci systém,embedding,hluboké učeni,umělé neuronové sitě,Python; recommendation system,embedding,deep learning,artifical neural network,Python