Požární řešení víceúčelové haly Březnice - Holeček, Petr; Petr Holeček (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Předmětem této bakalářské práce je požární řešení víceúčelové haly, které je vypracované na základě zadané projektové dokumentace. Práce obsahuje tři části. Část A – revize stavebního řešení – obsahuje úpravy a změny stavebního řešení objektu v odůvodněných případech. Část B – požárně bezpečnostní řešení – zpracovává dokumentaci požárně bezpečnostního řešení objektu ve stupni dokumentace pro stavební povolení. V části C – stavebně konstrukční řešení – je vypracován předběžný i podrobný návrh a posouzení vybraných nosných prvků za běžné teploty a posouzení vybraných nosných prvků za zvýšené teploty. Vybrané nosné prvky jsou středový průvlak, krajní průvlak a sloup v prvním nadzemním podlaží. Požadavky na tyto prvky na požární odolnost jsou převzaty z části B této bakalářské práce. Části B a C jsou doplněny o výkresové přílohy. Řešení bakalářské práce je zpracováno v souladu s platnými právními předpisy a technickými normami.

The subject of the bachelor thesis is the fire safety design of a polyfunctional hall, which is based on the assigned project documentation. The thesis contains three parts. Part A – revision of the building design – contains justified adjustments and changes of the original building design. Part B – fire safety design – processes the documentation of the fire safety design on the level of building permit documentation. In Part C – building construction design – is processes preliminary and detailed design and assessment of selected load-bearing structural members under normal temperature and under elevated temperature. The selected load bearing structural member are middle ceiling beam, end ceiling beam, and column on the first floor. The fire resistance requirements are taken from part B of this bachelor thesis. Parts B and C contain annexed drawings. Valid legal regulations and technical standards were used for the solution of the bachelor thesis.
Fire Safety Design of a Polyfunctional Hall Březnice
Keywords: Víceúčelová hala; železobeton; statický výpočet; prefabrikovaná konstrukce; průvlak; sloup; požárně bezpečnostní řešení; požární úsek; stupeň požární bezpečnosti; požární odolnost; únikové cesty; Polyfunctional hall; reinforced concrete; static calculation; prefabricated structure; beam; column; fire safety design; fire compartment; degree of fire safety; fire resistance; escape rotes