Výpočtová analýza kompozitního rámu cyklistického kola - Hoyerová, Klára; Hoyerová Klára (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
V práci je porovnán skořepinový a nosníkový MKP model kompozitního rámu cyklistického kola a posouzen vliv kompozitní skladby jednotlivých členů z hlediska výsledné tuhosti rámu a silového namáhání jednotlivých členů konstrukce.

The shell and beam FEM models of the bike frame are compared and the laminate composition is evaluated with respect to the whole frame stiffness and loads of particular parts.
Computational analysis of road bike's composite frame
Keywords: Kompozity,výpočetní metody,metoda konečných prvků; Composites,computational methods,finite element method