Design Help - Tabery, Martin; Martin Tabery (České vysoké učení technické v Praze, 2024)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou poruchy pozornosti ADHD, zejména časovou slepotou s ní spojenou. Problematiku se snažím řešit pomocí malého neinvazivního plánovače času, který funguje na principu transkripce času do grafické podoby a dne převedeného na milníky, které formují každodenní rutinu. Následně u návrhu systematicky testuji systém zobrazení času, ergonomii a koncept ovládání. Výsledkem bakalářské práce je prototyp č. 1, který je připraven k dalšímu vývoji.

In my bachelor's thesis I deal with the problem of attention disorder ADHD, especially the time blindness associated with it. I solve the problem with a small non-invasive time planner, which works on the principle of converting time into graphic form and concerting the day into milestones which form daily routine. Subsequently, I systematically test the time display system, ergonomics and control concept for the design. The result of the bachelor thesis is prototype No. 1, which is ready for further development.
Design Help
Keywords: Plánovač času; vnímání času; ADHD; časová slepota; design help; Time planner; time perception; ADHD; time blindness; design help