Analýza chování leteckých interiérových podsestav při statickém a dynamickém namáhání - Lacina, Zdeněk; Zdeněk Lacina (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Práce se zabývá leteckými interiérovými podsestavami. V úvodu je stručně popsána problematika leteckých interiérů a používaných materiálů. Dále je popsán postup přípravy MKP modelu, aplikace okrajových podmínek a analýza výsledků. Práce obsahuje také rozbor provedené statické zkoušky. Poslední částí práce je rozbor možností dynamického způsobu zatěžování a návrh dynamického experimentu.

Thesis deals with aircraft interior subassemblies. The introduction briefly describes the issue of aircraft interiors and materials used in them, Then there is described procedure of preparation of the finite element model, application of boundary conditions and analysis of the results. Thesis also contains analysis of static test that was performed. The last part of the thesis deals with possibilities of dynamic loadings and also there is preparation for future dynamic test.
Analysis of behavior of interior subassemblies under static and dynamic loadings
Keywords: letecká kuchyňka; zádržný systém; sendvičový panel; MKP analýza; aircraft galley; retainers; sandwich panel; FEM Analysis