Porovnání užitných vlastností siloměrů - Moudrý, Kamil; Moudrý Kamil (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou měření sil. Porovnání výhod a nevýhod různých typů siloměrů. Na základě mechanického schématu a vyrobené konstrukce bylo provedeno měření náchylnosti na parazitní moment tří siloměrů. Z výsledků byla zjištěna kvalita a přesnost testovaných siloměrů od různých výrobců.

The bachelor thesis deal with measurement of forces. Comparing advantages and disadvantages of different types of load cells. Based on the mechanical scheme and construction, was done measurement of the susceptibility on the parasitic moments of the three load cells. The results showed the quality and accuracy of the tested load cells from different producers.
Load cells use properties comparison
Keywords: měření,nejistoty,siloměry,parazitní moment,tenzometr; measurement,uncertainty,load cells,parasitic moment,strain gauge