Studie proveditelnosti nasazení systému mobilního číšníka
Facibilty Study of Mobile Waiter System Deployment
Typ dokumentu
bakalářská prácebachelor thesis
Autor
Illia Koshovyi
Vedoucí práce
Buchtela David
Oponent práce
Pavlíčková Petra
Studijní obor
Informační systémy a managementStudijní program
InformatikaInstituce přidělující hodnost
katedra softwarového inženýrstvíPráva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Práce je zaměřená na tvorbu studie proveditelnosti nasazení systému mobilního číšníka v restauračním zařízení. Tato studie má za cíl zhodnotit přínosy nasazení systému a náklady s tím spojené. Výsledek práce pomůže restauracím rozhodnout, zda je vhodné zavádět takový systém. Klíčový problém, který řeší systém je střet zájmu v procesu zpětné vazby. Obecně tento proces neodpovídá požadavkům na něj kladeným a zcela potřebuje revizi. V rámci studie jsou rozebrané cílové byznys procesy restaurace, provedena analýza požadavků na informační systém, popsány hlavní případy užití a uživatelské scénáře, provedena analýza přínosu zavedení systému, navržený plán projektu, zanalyzované rizika spojené s použitím systému a provedena analýza finančních nákladů. Studie proveditelnosti prokázala relevanci nasazení systému mobilního číšníka. Pohodlné finanční náklady a zjevné přínosy jsou podklady pro rozhodnutí ve prospěch realizace projektu. This thesis is focused on the creation of a feasibility study of the deployment of a mobile waiter system in a restaurant facility. The feasibility study aims to evaluate the benefits of deploying the system and the costs associated with it. The result of the work will help the restaurant management to decide whether it is appropriate to implement such a system. The key issue that the system solves is the conflict of the interest in the customer feedback process. In general, this process does not meet the requirements and needs to be completely revised. In the study the author has analyzed the targeted business processes of the restaurant, analyzed the information system requirements, described the core use cases and user scenarios, analyzed the benefits of implementing the system, proposed project plan, analyzed the risks associated with using the system and analyzed the financial costs. The feasibility study proved the relevance of the deployment of the mobile waiter system. Convenient financial costs and obvious benefits are the basis for a decision in favor of the project implementation.
Kolekce
- Bakalářské práce - 18102 [1873]