Vzduchotechnika v restauraci jízdárny
Ventilation in a restaurant by ridig-school
Type of document
bakalářská prácebachelor thesis
Author
Brouk Tomáš
Supervisor
Adamovský Daniel
Opponent
Papež Karel
Field of study
Konstrukce pozemních stavebStudy program
Stavební inženýrstvíInstitutions assigning rank
katedra technických zařízení budovDefended
2016-06-29Rights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdf
Metadata
Show full item recordAbstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem vzduchotechnických systému v hotelovém objektu jízdárny v Pardubicích. Cílem výpočtové části bylo navrhnout koncept větrání budovy s detailním zaměřením na dosažení optimálních mikroklimatických podmínek v restauraci v 2.NP. Projekt vzduchotechniky řeší nucené větrání, bilanční výpočty tepelných ztrát a tepelných zisků klimatizovaného prostoru. K návrhu byly použity platné normy a předpisy. V rozšiřující části je popsán návrh větrání kuchyní a požadavky na provoz. The presented bachelor thesis is dealing with ventilation systems in the riding-school hotel complex in Pardubice. The aim of the calculation chapter is to set up the ventilation concept of building with focus on achievement of optimal microclimate conditions in a restaurant on the 1 st floor. The presented project of ventilation deals with forced ventilation, balance calculation of heat gains and losses of air-conditioned space. For the draft applicable regulations and standards were used. The theoretical chapter is describing design of kitchen ventilation and requirements for services.
View/ Open
Collections
- Bakalářské práce - 11125 [369]