Zobrazit minimální záznam

Distribution of dissolved CO2 in beer barrel



dc.contributor.advisorŠulc Radek
dc.contributor.authorBojas Jiří
dc.date.accessioned2016-05-13T08:26:21Z
dc.date.available2016-05-13T08:26:21Z
dc.date.issued2016-01-14
dc.identifierKOS-587864716305
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/63613
dc.description.abstractTato práce vznikla za účelem průzkumu faktorů ovlivňujících rozpustnost plynu v pivu a následného chování piva při čepování. V rámci práce byla vypracována rešerše, která se zabývá rozpustností CO2 v pivu včetně způsobů jeho stanovení. Pomocí těchto teoretických znalostí byl následně navržený a sestrojený přístroj umožňující měření v kapalinách, dále měřicí zařízení, které je schopné stanovit kinetiku sycení a koncentraci CO2 v sudovém pivu. V závěru práce proběhlo hodnocení stability načepované pěny v závislosti na koncentraci rozpuštěného oxidu uhličitého.cze
dc.description.abstractThe aim of this work is to investigate factors that influence solubility of CO2 in the beer, and the further behaviour of the draught beer. In this work was made a research to ascertain possibilities of measuring the dissolved CO2 in the beer; subsequently, was designed and fabricated the device which measures the dissolved CO2 in liquids and the device that is capable to determine the kinetic of carbonation in the beer barrel. At the end of the work is a valuation of stability of the beer foam of dependency to the content of dissolved CO2 in the beer.eng
dc.language.isoCZE
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfeng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfcze
dc.subjectstabilita pivní pěny, měření rozpuštěného CO2 v kapalinách, kinetika sycení pivacze
dc.subjectthe stability of the beer foam,measuring the dissolved CO2 in liquids, the kinetic of carbonation in the beer barreleng
dc.titleDistribuce rozpuštěného CO2 v pivním suducze
dc.titleDistribution of dissolved CO2 in beer barreleng
dc.typediplomová prácecze
dc.typemaster thesiseng
dc.date.accepted2016-02-12
dc.contributor.refereeRůžička Marek
theses.degree.disciplineProcesní technikacze
theses.degree.grantorústav procesní a zpracovatelské technikycze
theses.degree.programmeStrojní inženýrstvícze


Soubory tohoto záznamu





Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam