• KRAJINA NEDOKONČENÉHO KANÁLU ELSTER-SAALE 

      Autor: Anežka Bauerová; Vedoucí práce: Rehwaldt Till; Oponent práce: Kundrata Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-25)
      Tato práce je zaměřena na rekultivaci krajiny nedokončeného kanálu Elster-Saale. Hledá nové využití starých struktur v souladu se zachováním stávajících přírodních hodnot, které se v dané lokalitě za dlouhou dobu vyvinuly.
    • MEZI KRUŠNÝMI HORAMI A ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM, RADOVESICKÁ VÝSYPKA, ZNOVU PROŽÍT RADOVESICE 

      Autor: Kateřina Tomsová; Vedoucí práce: Salzmann Klára; Oponent práce: Havlová Martina
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-03)
      Tato diplomová práce se zabývá dnešním stavem již rekultivované Radovesické výsypky a snaží se skrz hlavní, zcela vizionářsky pojatý, návrh najít cesty, jak přistupovat k těžbou narušeným místem jinak, s větším důrazem na ...
    • PÍSKOVNA BRNO - ČERNOVICE 

      Autor: Alice Zachovalová; Vedoucí práce: Sitta Vladimír; Oponent práce: Matějka Daniel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-03)
      Těžba v pískovcovém lomu v Černovicích probíhá téměř 100 let a stále pokračuje. Postupná obnova lomu a okolí bude probíhat v několika fázích současně s těžbou. Výsledný stav území bude mít podobu celoměstského parku ...