• KARLÍNSKÉ NÁROŽÍ - MĚSTSKÝ NÁJEMNÍ DŮM 

      Autor: Štěrbová Michaela; Vedoucí práce: Kuzemenský Michal; Oponent práce: Mareš David
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-01-31)
      Dům s pevným nárožím spojujícím dva domy s rozdílnou výškou římsy. Temperamentní uskočená část, proděravěná terasami. Tvárnost a hravost domu ve dvoře.
    • KONVERZE BÝVALÝCH VOJENSKÝCH STRUKTUR V OLOMOUCI 

      Autor: Matěj Tomešek; Vedoucí práce: Klokočka Jiří; Oponent práce: Mareš David
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-01-28)
      Projekt olomouckého prstence nabízí odpověď na konfrontaci městského sídla a krajiny. Za páteř návrhu lze považovat konverze bývalých pevností z 19. století, kterým koncepce krajinného uspořádání dodává ztracený význam. ...
    • KREJCÁREK A JEHO OKOLÍ 

      Autor: Marek Kohout; Vedoucí práce: Klokočka Jiří; Oponent práce: Mareš David
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-25)
      Diplomová práce se zabývá transformací oblasti Krejcárku a jeho širšího okolí. Zvolená oblast má dnes i přes svou velmi zajímavou polohu spíše charakter městské periferie, který je zapříčiněn složitou morfologií a přítomností ...
    • ROZVOJ OBCE PĚKNÁ 

      Autor: Vojtěch Jansa; Vedoucí práce: Klokočka Jiří; Oponent práce: Mareš David
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-03)
      Diplomová práce se zabývá revitalizací obce Pěkná. Pěkná je příhraniční obec, která za minulého režimu přišla o značný stavební fond a definované centrum obce. Projekt nastiňuje možný rozvoj vesnice, charakter zástavby a ...