• Analýza vysokofrekvenčních oscilací v EEG záznamech pacientů v epileptochirurgickém programu 

      Autor: Jan Pavelka; Vedoucí práce: Ježdík Petr; Oponent práce: Hammer Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-05-31)
      Vysokofrekvenční oscilace (HFO) jsou skupinou biomarkerů, které by mohly posloužit k analýze EEG záznamů podobně jako interiktální epileptiformní výboje (IED). Tématem práce je ověření hypotéz stratifikace pacientů na ...
    • Numerické modelování patologických vysokofrekvenčních oscilací v epileptickém mozku 

      Autor: Evgenii Grigorev; Vedoucí práce: Jiruška Přemysl; Oponent práce: Ježdík Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-05-30)
      Tato závěrečná bakalářská práce se věnuje studiu vlivu fázové desynchronizace pálení neuronu, tak zvaného jitteru, na vznik patologických vysokofrekvenčních oscilací v epileptickém mozku pomoci metody numerického modelování.
    • Statistické srovnání shody standardního klinického hodnocení Video EEG a experimentálního HDEEG 

      Autor: Veronika Ljachová; Vedoucí práce: Ježdík Petr; Oponent práce: Ebel Matyáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-01-29)
      Jednou z diagnostických metod pacientů s epilepsií, způsobenou fokální kortikální dysplazií, je elektroencefalografie (EEG). Je užitečná zejména k určení rozsahu resekce léze, díky které lze epilepsii vyléčit. EEG zahrnuje ...
    • Vyhodnocení vlivu neurofeedbacku na změnu elektrické aktivity mozkové činnosti 

      Autor: Ivana Chrtková; Vedoucí práce: Ježdík Petr; Oponent práce: Hammer Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-05-31)
      Neurofeedback je neinvazivní terapeutická metoda sloužící k samoregulaci mozko-vé aktivity. Tato neuromodulační technika nám poskytuje okamžitou informaci o naší mozkové činnosti prostřednictvím zpětné vazby ve formě ...
    • Vyhodnocení změn EEG po transkraniální stimulaci střídavým proudem 

      Autor: Jakub Svoboda; Vedoucí práce: Ježdík Petr; Oponent práce: Hammer Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-05-31)
      Výzkum modulace mozkové aktivity pomocí elektrického proudu je v posledních desetiletích stále populárnější. Techniky mozkové stimulace mají řadu slibných aplikací v terapii nebo neurovědách. V této práci zkoumáme účinky ...