• Analýza spotřeby energie v rodinném domě 

      Autor: Lukáš Hajný; Vedoucí práce: Makešová Michaela; Oponent práce: Janota Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-06)
      Cílem bakalářské práce je zhodnotit možnosti pokrytí spotřeby energie rodinných domů a vybrat nejvýhodnější řešení pro konkrétní rodinný dům, který je zateplený a má nevyhovující zdroj tepla. V teoretické části jsou popsány ...
    • Efektivnost sluneční kogenerace na bytovém domě 

      Autor: Lukáš Dedouch; Vedoucí práce: Vítek Miroslav; Oponent práce: Podivínský Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-08)
      Práce se věnuje tématu míry získávání tepla a elektřiny ze sluneční energie zároveň. Teoretickou instalací na bytový dům jsou propočítány jak energetické a finanční zisky, tak celková cena.
    • Ekonomické vyhodnocení otopné soustavy u rodinného domu 

      Autor: Aleš Schier; Vedoucí práce: Černohous Josef; Oponent práce: Dobiáš Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-07)
      Tato bakalářská práce se zabývá navržením vhodného tepelného čerpadla do rodinného domu jako levnějšího zdroje oproti již fungujícího plynového kondenzačního kotle. V práci jsou spočteny tepelné ztráty a tepelné potřeby ...
    • Technické a ekonomické posouzení možností vytápění rodinného domu 

      Autor: Kamila Roučková; Vedoucí práce: Straka Libor; Oponent práce: Kučerková Blanka
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-08)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem zdroje vytápění konkrétního rodinného do-mu. K určení vhodného zdroje vytápění je potřeba vypočítat tepelné ztráty, opírající se o legislativu, která je popsána v první čísti této ...
    • Výběr optimální varianty vytápění pro rodinný dům 

      Autor: Veronika Rosová; Vedoucí práce: Makešová Michaela; Oponent práce: Horák Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-28)
      Bakalářská práce se zabývá výběrem vhodné varianty vytápění pro konkrétní rodinný dům. V první části je rozebrán energetický audit, energetický posudek a průkaz energetické náročnosti budov jakožto nástroj k výběru ...