• Automatizace vkládání těsnicích kroužků do plastového potrubí 

      Autor: Martin Hajdúšek; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Jančík Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      Bakalárska práca sa zaoberá kompletným návrhom a vývojom jednoúčelového zariadenia na automatické vkladanie tesnení rôznych priemerov do potrubí v rámci sériovej produkcie. V tejto práci sú podrobne popísané jednotlivé ...
    • Konstrukce podávacího zařízení s mechanickými vazbami automatizovaného výrobního stroje 

      Autor: Rytíř Michal; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Kolář Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-28)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukcí teleskopického pohybového mechanismu s translačním pohybem. Práce obsahuje rešerši dané problematiky a rozbor variant řešení. Mechanismus je implementován do reálné konstrukce ...
    • Konstrukce úchopné hlavice s mechanickým transformačním blokem 

      Autor: Bartošek Michal; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Havlátová Lucie
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-30)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem konstrukce úchopné hlavice s mechanickým transformačním blokem pro uchopení a manipulaci krabic a proložek.
    • Konstrukční návrh jehličkového chapadla uchopující měkké a tenké desky 

      Autor: Trybenekr Pavel; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Škrha Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Konstrukční návrh univerzálního montážního lisu 

      Autor: Ondřej Míka; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Jurda Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem hydraulického lisu pro dílenské využití. Rešeršní část obsahuje rozebrání druhů lisů a jejich charakteristiku. Mezi hlavní řešené body v praktické části patří navrhnutí ...
    • Manipulace s polotovary a obrobky soustružnického obráběcího centra SP 430 

      Autor: Marek Petr; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Krám Václav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-29)
      Bakalářská práce se zabývá problematikou automatické výměny obrobků u soustružnického obráběcího centra SP 430. Na základě průzkumu existujících řešení byly předloženy tři návrhy. Nejvhodnější varianta pak byla zpracována ...
    • Montážní pracoviště na víčka zásuvky ve spolupráci s robotem YUMI ABB IRB 14000 

      Autor: Nýč Jiří; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Duspiva Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-15)
      Bakalářská práce je zaměřena na vytvo-ření montážního pracoviště pro montáž víčka zásuvek ve spolupráci s robotem YUMI ABB IRB 14000. V další části práce je řešeno naprogramování robota v pro-gramu Robot Studio od firmy ...
    • Návrh a konstrukce balicího stroje na plastové kajaky 

      Autor: Antonín Železný; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Hladík Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-23)
      Tato práce se zabývá návrhem a konstrukcí stroje pro balení plastových kajaků. V práci je uveden současný stav výroby a balení ve firmě, rešerše druhů balicích strojů, návrh variant a konstrukce zvolené varianty stroje.
    • Návrh a konstrukce chapadla paletizace kartonů 

      Autor: Nádvorník Matěj; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Los Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Návrh a konstrukce rotační jednotky 

      Autor: Fricek Martin; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Červenka Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-26)
      Bakalářská diplomová práce se zabývá návrhem rotační pohybové jednotky, sloužící k přesouvání břemene. Práce obsahuje stručnou rešerši problematiky volby vhodného konstrukčního řešení a pohonu. Práce se dále zabývá návrhem ...
    • Návrh a konstrukce translační jednotky 

      Autor: Panteleev Alexander; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Grau Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-26)
      Práce se zabývá konstrukčním návrhem manipulátoru s přímočarým pohybem pro vrtání obrobku cylindrického tvaru. Práce obsahuje seznámení s různými typu motoru a transformací pro zajištění translačního pohybu.
    • Návrh a konstrukce translační osy podávacího zařízení 

      Autor: Eliáš Pavel; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Ondráček Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-01-06)
      Obsahem této bakalářské práce je problematika návrhu a konstrukce automatického podávacího zařízení. Nedílnou součástí jsou 3D modely, návrhové a kontrolní výpočty a výkresová dokumentace do úrovně sestav a podsestav.
    • Návrh a konstrukce uchopovacího zařízení (koncový efektor) paletizační linky sušeného mléka 

      Autor: Červenka Aleš; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Duspiva Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Návrh integrované smart úchopné hlavice manipulačního robota 

      Autor: Ester Jančaříková; Vedoucí práce: Kolář Petr; Oponent práce: Andrlík Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-27)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukcí smart podtlakové úchopné hlavice. V první části je uveden přehled stávajících průmyslových řešení inteligentních úchopných hlavic. V druhé části je popsána konstrukce CAD modelu, který ...
    • Návrh lešticího pracoviště s použitím robota 

      Autor: Šustr Vojtěch; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Grečner Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-02)
      Bakalářská práce se zabývá robotizací procesu leštění konkrétního dílu. Navrhuje varianty leštících pracovišť. U vybrané varianty, která využívá stacionární leštící zařízení, je konstrukčně rozpracována úchopná hlavice pro robota.
    • Návrh pohonu vodního vleku 

      Autor: Dominik Bárta; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Blažek Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-25)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem pohonu vodního vleku. Zahrnuje koncepční návrh, statický rozbor, volba vyložení kladky a motoru. Na závěr 3D konstrukce celého pohonu, výkresová dokumentace a kontrolní výpočty.
    • Návrh robotizovaného svařovacího pracoviště s otočným stolem typu H  

      Autor: Rudolf Nágl; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Kraus Ladislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      Bakalářská práce se věnuje návrhu konceptu svařovacího pracoviště s díly od společnosti Yaskawa. Použito je polohovadlo typu H a robot umístěný na polohovadle. Je provedena simulace pracoviště a provedení návrhu programu robota.
    • Návrh standardizovaného svařovacího robotického pracoviště s použitím tzv. „E“ rámu 

      Autor: Ondřej Salva; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Čtvrtlík Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-25)
      Bakalářská práce se zabývá navržením svařovacího robotického pracoviště a konstrukce tzv. "E" rámu pro zadané rozměry. Je navržena konstrukce rámu a řešení její variability pro různé zadané parametry a jsou provedeny ...
    • Návrh úchopné hlavice manipulačního robota 

      Autor: Jaroslav Seifrt; Vedoucí práce: Kolář Petr; Oponent práce: Andrlík Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-27)
      Bakalářská práce se zabývá rešerší a návrhem flexibilní smart úchopné hlavice pro robot KUKA IIWA. Hlavice je definována schopností manipulovat s objekty náchylnými na poškození, s možností uchopování jak hranatých tak ...
    • Návrh úchopné hlavice pro manipulaci se svařencem 

      Autor: František Hrubý; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Švásta Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-24)
      Bakalářská práce se zabývá rešerší a návrhem úchopné hlavice pro robot ABB IRB - 7600. První, rešeršní, část analyzuje dnešní řešení průmyslových úchopných hlavic. Následující praktická část je zaměřena na návrh konstrukce ...