• Dokončovací frézování s nástroji z CBN a PKD 

      Autor: Šimon Petrášek; Vedoucí práce: Sommer Jiří; Oponent práce: Jiran Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-02)
      Tato diplomová práce se zabývá experimentálním stanovením optimálních řezných podmínek pro obrábění nástroji PKD a CBN. Rešeršní část shrnuje předpoklady pro dosažení zrcadlového povrchu obráběné součásti.
    • Obrábění lopatkových kol 

      Autor: Tomáš Tišer; Vedoucí práce: Sommer Jiří; Oponent práce: Vilcsek Igor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-27)
      Tato diplomová práce se věnuje problematice výroby impelleru, neboli lopatkového kola, za použití 5-osého frézování. V teoretické části práce je řešena oblast použitelnosti lopatkového kola a s ní úzce spojený výběr vhodného ...
    • Obrábění titanových slitin moderními nástroji 

      Autor: Petr Brodský; Vedoucí práce: Sommer Jiří; Oponent práce: Smola Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-27)
      Diplomová práce pojednává o problematice obrábění titanových slitin. Teoretická část práce shrnuje podstatné informace o titanu a jeho slitinách se základním rozdělením, specifika obrábění těchto slitin i hlavních aplikací. ...
    • Využití technologie DMLS při výrobě forem a nástrojů 

      Autor: Andronov Vladislav; Vedoucí práce: Pitrmuc Zdeněk; Oponent práce: Sommer Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-02)
      Tato diplomová práce se zabývá problematikou kovového 3D tisku, konkrétně metody DMLS (Direct Metal Laser Sintering) a aplikací této metody na výrobu forem a nástrojů. Cílem práce je teoretické využití technologie DMLS k ...