• Klimatizace administrativní budovy 

      Autor: Marián Strmeň; Vedoucí práce: Lain Miloš; Oponent práce: Fiedler Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-28)
      Diplomová práca je rozdelená do dvoch častí. Prvá časť je zameraná na odvodenie vzťahov nutných k správnemu návrhu systému klimatizácie a rešerš typov, funkcií a použitia aktuálnych jednotlivých systémov. Táto časť bude ...
    • Studie vytápění činžovního domu 

      Autor: Dominik Pompl; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Tématem této diplomové práce je studie vytápění činžovního domu. Pozornost se věnuje tepelně-technickým vlastnostem objektu a jejich souladu s normou ČSN 73 0540. Součástí práce je návrh otopné soustavy a řešení přípravy ...
    • Studie vytápění dvougeneračního rodinného domu 

      Autor: Jonáš Ženatý; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-27)
      Studie dvougeneračního rodinného domu zabývající se vytápěním, větráním a chlazením.
    • Studie vytápění nájemního domu 

      Autor: Martin Horňák; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-26)
      Tato diplomová práce se zabývá kompletní studií větrání a vytápění čtyřpatrového nájemního domu se společným prostorem strojovny vytápění a vzduchotechniky v půdním prostoru.
    • Tlakové ztráty ohebných vzduchovodů 

      Autor: Jan Zelingr; Vedoucí práce: Zmrhal Vladimír; Oponent práce: Kučera Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-30)
      Cílem práce bylo vytvořit literární rešerši týkající se tlakových ztrát ohebných hadic používaných ve vzduchotechnice. Druhým cílem byla experimentální část, kde byla měřena tlaková ztráta tlakových vzduchovodů. Součástí ...
    • Větrání a klimatizace rodinného domu 

      Autor: Ondřej Balihar; Vedoucí práce: Lain Miloš; Oponent práce: Veverková Zuzana
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-28)
      Výsledkem diplomové práce je porovnání způsobů úpravy vnitřní teploty rodinného domu za účelem zlepšení vnitřního klimatu v letním období. Navrhované systémy chlazení a stínicí techniky jsou porovnány na základě provozu a ...