• Energetická náročnost budov 

      Autor: Lukáš Zych; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Shemelin Viacheslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Diplomová práce porovnává hodnoty tepelných ztrát, potřeby energie na vytápění a chlazení u různých typů rodinných domů v závislosti na velikosti procenta zasklení celé obálky budovy. Součástí práce je rešerše vlivu ...
    • Studie vytápění nájemního domu 

      Autor: Martin Horňák; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-26)
      Tato diplomová práce se zabývá kompletní studií větrání a vytápění čtyřpatrového nájemního domu se společným prostorem strojovny vytápění a vzduchotechniky v půdním prostoru.
    • Tepelná ztráta prostupem tepla konstrukcí v kontaktu se zeminou 

      Autor: Jakub Venzara; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-23)
      Cílem diplomové práce je vytvoření matematického modelu pro výpočet tepelných ztrát prostupem tepla konstrukcí v kontaktu se zeminou. V modelu jsou porovnány výsledky technických norem ČSN EN ISO 13 370, ČSN EN 12 831-1 ...