• Spotřeba energie na klimatizaci budov 

      Autor: Martin Kunc; Vedoucí práce: Lain Miloš; Oponent práce: Schwarzer Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Diplomová práce se zabývá měřením a vyhodnocením spotřeb energie v obchodním centru Chodov a následnou analýzou a návrhem možných opatření pro snížení spotřeby energie. V první části diplomové práce se zabývám historií ...
    • Spotřeba energie na klimatizaci budov 

      Autor: Petr Steinhart; Vedoucí práce: Lain Miloš; Oponent práce: Šimek Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-23)
      Práce se zabývá spotřebou elektrické energie na chlazení budov. Konkrétně vyhodnocuje data dvanácti objektů, kde probíhal odečet spotřeby energie zdrojů chladu. U každého objektu je uveden stručný popis budovy a technických ...
    • Využití metodiky BIM pro návrh technických systémů rodinného domu 

      Autor: Martin Kejmar; Vedoucí práce: Boháč Jindřich; Oponent práce: Vavřička Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-26)
      Práce se zabývá návrhem technických systémů pomocí BIM přístupu. Konkrétně vytápění, vodovod, kanalizace, plyn, vzduchotechnika a chlazení s následným porovnáním se standardním postupem návrhu v 2D softwaru.