• Centralizované zásobování teplem s obnovitelnými zdroji energie 

      Autor: Šimon Švihel; Vedoucí práce: Matuška Tomáš; Oponent práce: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-24)
      Bakalářská práce se zaměřuje na využití obnovitelných zdrojů energie v soustavách centralizovaného zásobování teplem. V práci jsou popsány vybrané evropské systémy využívající solární kolektory, tepelná čerpadla a komplexní ...
    • Ekonomická analýza změny zdroje tepla pro bytový dům 

      Autor: Dominik Linek; Vedoucí práce: Matuška Tomáš; Oponent práce: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-26)
      Práce se zabývá návrhem a analýzou soustavy s tepelnými čerpadly, sloužící pro přípravu teplé vody a vytápění bytového domu. V rešeršní části se bakalářská práce zabývá teorií funkce tepelného čerpadla, typy tepelných ...
    • Energetická náročnost rodinného domu 

      Autor: David Hruška; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-25)
      Práce se zabývá energetickou náročností rodinného domu.
    • Hybridní solární fotovoltaicko-tepelné kolektory 

      Autor: Kačírek Pavel; Vedoucí práce: Matuška Tomáš; Oponent práce: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-11)
      Studie technických řešení hybridních fotovoltaicko-tepelných solárních kolektorů pro kombinovanou produkci elektrické energie a tepla. Porovnání možností využití a technických parametrů kolektorů.
    • Náklady na vytápění u rodinných domů 

      Autor: Zych Lukáš; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-28)
      Bakalářská práce se zabývá stanovením energetické náročnosti budov z pohledu dílčí dodané energie na vytápění. Následně je provedeno srovnání investičních a provozních nákladů na vytápění několika vypracovaných variant ...
    • Vytápění rodinného domu 

      Autor: Tesař Josef; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-01-11)
      Tato práce se zabývá studií vytápění dvoupodlažního, nepodsklepeného rodinného domu, stojícího v Praze. Úkolem je stanovit tepelné ztráty budovy v závislosti na vnitřních výpočtových teplotách, navrhnout optimální podlahovou ...
    • Zátěžový profil ohřívačů teplé vody 

      Autor: Mazur Matěj; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-11)
      Jedná se o práci, která mapuje vydané časové charakteristiky průběhů odběrů teplé vody (tabulky v nařízeních evropské komise č. 811/2013, č. 812/2013, č. 813/2013 a č. 814/2013) a porovnává je s reálně naměřenými údaji ...
    • Zátěžový profil ohřívačů teplé vody 

      Autor: Erika Langerová; Vedoucí práce: Vavřička Roman; Oponent práce: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Cílem bakalářské práce je provést studii zátěžových profilů ohřívačů teplé vody v souvislosti s Nařízením komise EU č. 811, 812, 813 a 814/2013. V teoretické části byla popsána metodika návrhu ohřívačů teplé vody pomocí ...