• Analýza pevnostního výpočtu předepjatých šroubových spojů s využitím dostupného výpočtového SW a metody MKP 

      Autor: Monika Blaškovičová; Vedoucí práce: Kanaval Jan; Oponent práce: Hoidekr Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Tato bakalářská práce se zabývá problematikou výpočtů předepjatých šroubových spojů. Je zde popsán postup při návrhu, který se vyučuje na FS ČVUT v Praze v rámci předmětu Části a mechanismy strojů 1. Tento postup je ...
    • Návrh dávkovacího zařízení pro aplikaci dvousložkového lepidla 

      Autor: Eva Jančíková; Vedoucí práce: Štádler Marek; Oponent práce: Havlíček Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      První část práce se věnuje problematice volby vhodných adhesiv pro lepení plastů a rešerši možných lepidel a dávkovacích zařízení vyskytujících se na trhu. Druhá část se zabývá vlastním návrhem a konstrukcí dávkovacího ...
    • Optimalizace konstrukce pojízdné brány 

      Autor: Michal Jarkovský; Vedoucí práce: Kanaval Jan; Oponent práce: Cézová Eliška
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-29)
      Tato bakalářská práce se zabývá optimalizací konstrukce pojízdné brány. V praktické části je řešen výpočet takové konstrukce pomocí analytické metody a metody numerické.