• Koncepční návrh konstrukce 3D tiskárny 

      Autor: Pavel Dulgerov; Vedoucí práce: Kamenický Josef; Oponent práce: Petr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-16)
      Tato bakalářská práce se věnuje vývoji 3D tiskárny schopné provádět automaticky sériový tisk. V průběhu výzkumu byly studovány stávající 3D tiskárny, technologie 3D tisku a metody pohybu tiskové hlavy. Byl proveden návrh ...
    • Koncepční návrh osy X velkoformátové 3D tiskárny 

      Autor: Zdeněk Kálal; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Štádler Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-18)
      Cílem této práce je navrhnout koncepční návrh osy X velkoformátové 3D tiskárny. Pohyb osy X má zajištovat lineární osa. Bylo navrženo několik variant, ze kterých se na základě výpočtu zvolila nejlepší varianta.
    • Koncepční návrh stavebnicové 3D tiskárny 

      Autor: Miroslav Kotrč; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Kamenický Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Bakalářská práce se zabývá koncepčním návrhem stavebnicové 3D tiskárny s tiskovou plochou od 200 x 200 mm do 1000 x 1000 mm a výškou tiskového prostoru od 200 mm do 1000 mm. Součástí práce je také rešerše zabývající se 3D ...
    • Koncepční návrh stavebnicové 3D tiskárny 

      Autor: Jan Glogr; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-09-01)
      Koncepční návrh stavebnicové tiskárny. Modulární řešení konstrukce. Konfigurovatelné rozměry tiskového prostoru. Plně parametrický 3D model.
    • Návrh dávkovacího zařízení pro aplikaci dvousložkového lepidla 

      Autor: Eva Jančíková; Vedoucí práce: Štádler Marek; Oponent práce: Havlíček Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      První část práce se věnuje problematice volby vhodných adhesiv pro lepení plastů a rešerši možných lepidel a dávkovacích zařízení vyskytujících se na trhu. Druhá část se zabývá vlastním návrhem a konstrukcí dávkovacího ...
    • Návrh polymerové převodovky pro dětský traktor vyrobené pomocí technologie FDM 

      Autor: Vít Gracík; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Kamenický Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      V teoretické části jsou rozebrána komerční řešení pohonu dětských vozítek, základní typy stejnosměrných motorů a trakčních baterií. Dále jsou v rešerši představeny nejznámější metody 3D tisku a základní principy při návrhu ...
    • Návrh převodovky pro pohon elektrického longboardu 

      Autor: Martin Dvořák; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Kamenický Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-21)
      Teoretická část práce se zabývá druhy pohonů elektrických longboardů, druhy ozubení a možnostmi 3D tisku ozubení. Praktická část se zabývá návrhem a realizací pohonu elektrického longboardu ozubenými koly, vyrobenými metodou FDM.
    • Návrh víceosého robota z 3D tištěných dílů 

      Autor: Quang Huy Bui; Vedoucí práce: Kamenický Josef; Oponent práce: Štádler Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-02)
      Tato bakalářské práce se zabývá konstrukčním návrhem víceosého robota sestaveného převážně z dílů vytištěných na 3D tiskárně a volně dostupných komponentů. Úvodní část se skládá z rešerše pojednávající o konstrukci robotů ...
    • Optimalizace drah pro generování G-kódu 3D tiskárny stavebních směsí 

      Autor: Dominik Staněk; Vedoucí práce: Kamenický Josef; Oponent práce: Štádler Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-18)
      Tato bakalářská práce se zabývá energetickou optimalizací pohybů portálové 3D tiskárny s rotačním ramenem a porovnáním s klasickou portálovou 3D tiskárnou bez ramene. Hodnocení zahrnuje energetickou náročnost pohonů tiskáren. ...
    • Úprava reálné převodovky pro možnosti testování polymerových kol 

      Autor: Jan Šebek; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Flek Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-16)
      Tato bakalářská práce obsahuje rešerši možností 3D tisku, materiálů pro 3D risk a parametrů 3D tisku ovlivňující mechanické vlastnosti. Praktická část obsahuje návrh měřící trati pro testování 3D tištěného evolventního ...