• Analýza šroubových spojů při aplikaci moderních spojovacích prvků, povlaků a maziv 

      Autor: Fojta Lubomír; Vedoucí práce: Kanaval Jan; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-21)
      Tato bakalářská práce se zabývá základní analýzou předepjatého šroubového spoje. Praktická část pojednává o experimentu, při kterém byl stanoven součinitel tření v závitu konkrétních spojovacích prvků.
    • Frézovací zařízení na kmeny vánočních stromků 

      Autor: Wimmer Lukáš; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Mossóczy Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-29)
      Bakalářská práce je zaměřena na návrh konstrukčního řešení frézy kmenů pro vánoční stromky. V úvodu je zpracován současný stav problematiky frézování. Dále se práce věnuje návrhu konstrukce stroje, volbě pohonu stroje a ...
    • Koncepční návrh stavebnicové 3D tiskárny 

      Autor: Jan Glogr; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-09-01)
      Koncepční návrh stavebnicové tiskárny. Modulární řešení konstrukce. Konfigurovatelné rozměry tiskového prostoru. Plně parametrický 3D model.
    • Konstrukce stolní kotoučové pily 

      Autor: Vít Neužil; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Flek Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-16)
      Tématem této práce je návrh konstrukce stolní kotoučové pily na dřevo s použitím v domácích dílnách. Součástí pily je SawStop systém, který zabraňuje možnosti zranění obsluhy řezným kotoučem. Obsahem práce je rešerše na ...
    • Konstrukce výklopného držáku rezervního kola 

      Autor: Snášel Pavel; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Flégl Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-02-09)
      Tato bakalářská práce se zabývá problematikou uložení rezervního kola u nákladních automobilů. Obsahuje přehled možných řešení uložení kola a vlastní návrh výklopného držáku pro návěs na dřevní hmotu.
    • Konstrukční návrh středověkého obléhacího stroje 

      Autor: Tadeáš Salcman; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Hoidekr Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-04)
      Cílem bakalářské práce je zpracování konstrukčního návrhu středověkého obléhacího stroje. Bakalářská práce obsahuje dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje problematiku středověkého obléhání spolu s ...
    • Návrh aspirační skříně pro odlučování slupek olejnatých semen 

      Autor: Jan Kollarczyk; Vedoucí práce: Hoidekr Jan; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-21)
      Hlavním cílem této práce je zkonstruovat stroj, který by byl na základě principu proudění vzduchu v trubici schopný oddělovat dvě složky s různými fyzikálními vlastnostmi. V tomto případě by aspirační skříň měla zajistit ...
    • Návrh inovativního konstrukčního řešení tréninkových cyklistických válců 

      Autor: Dušek Jan; Vedoucí práce: Lopot František; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Návrh multifunkčního grilu 

      Autor: Karkulín Adam; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-09)
      V práci je proveden návrh multifunkčního grilu pro venkovní použití. Gril je navrhován pro kompatibilitu s jehlou, roštem a kamennou deskou, a s možností manipulace topeniště pro regulaci intenzity ohřívání.
    • Návrh nůžkového zvedáku 

      Autor: Václav Mráz; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Češpíro Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      Cílem této bakalářské práce je navrhnout nůžkový zvedák s plošinou o rozměrech europalety (1200 x 800 mm), nosností 1500 kg a zdvihem 1,5 m.
    • Návrh otočné skříně pro vekovní projekce 

      Autor: Brus Tomáš; Vedoucí práce: Syrovátka Pavel; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Návrh podávacího systému pro lis na zalisování ložisek 

      Autor: Jakub Kafka; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Štádler Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-22)
      Cílem bakalářské práce je navrhnout konstrukční řešení podávacího systému lisu na zalisování ložisek. Práce je rozdělena na čtyři hlavní části-teoretická část, koncepční část, konstrukční část a výpočtová část. Teoretická ...
    • Návrh pohonu nákladní zdvihací plošiny 

      Autor: Mašín Jiří; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Páša Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-17)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem pohonu nákladové zdvihací plošiny. Obsahuje stručnou rešerši na téma zdvihacích plošin a základní kinematické, dynamické a pevnostní výpočty pohonu a částí plošiny.
    • Návrh pohonu pro vahadlový čerpací stroj 

      Autor: Ašenbrener Jiří; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Brodský Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-15)
      Bakalářská práce je zaměřena na návrh pohonu pro vahadlový čerpací stroj. V úvodu práce je popsán současný stav problematiky vahadlových čerpacích strojů a jejich pohonů. Práce zahrnuje návrh elektromotoru, řemenového ...
    • Návrh proudového motoru pro RC modely 

      Autor: Budínský Adam; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-13)
      Tato práce je zaměřena na návrh proudového motoru pro RC modely. Na začátku práce je vypracována rešerše a popis principu funkce proudových motorů. Hlavní částí práce je výpočtová, kde je podrobně popsán výpočet kompresoru ...
    • Návrh převodovky pro pásové dopravníky používané v těžkém průmyslu 

      Autor: Břešťan Jaroslav; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Návrh těsnicího štítu dráhy lodního zdvihadla 

      Autor: Tomáš Staněk; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      Bakalářská práce je zaměřena na návrh konstrukce a pohonu těsnicího štítu v horní stanici dráhy šikmého lodního zdvihadla, který vyrovnává kolísání hladiny ve vjezdu do žlabu zdvihadla. Teoretická část je zaměřena na rešerši ...
    • Nekonvenční metody podávání a polohování dílů v automatizaci a robotice 

      Autor: Kadlec Vítězslav; Vedoucí práce: Kanaval Jan; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-26)
      Tato práce je zaměřena na návrh podávacího a zásobovacího zařízení pro robotické pracoviště. V první polovině práce jsou vysvětleny různé podávací systémy v robotice a kooperativní roboti. Hlavní částí práce je návrh ...
    • Předávací dopravník plášťů svařených plechovek 

      Autor: Jakub Hovorka; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Kanaval Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-04)
      Cílem bakalářské práce je navrhnout předávací dopravník plášťů svařených plechovek. Práce je rozvržena do tří hlavních částí – teoretickou, návrhovou a výpočetní. Teoretická část se skládá z rešerše dopravních systémů ...
    • Rám vzduchového výtlačníku pro balič pytlíků 

      Autor: Petr Klivar; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Lang Filip
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-04)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rámu ke vzduchovému výtlačníku, jenž je součástí baliče pytlíků. Na základě rešerše je zvoleno optimální konstrukční řešení. Pro toto řešení jsou provedeny kontrolní výpočty.