• Analýza napjatosti nalisovaného spoje s proměnným přesahem 

      Autor: Mikhail Veshkin; Vedoucí práce: Vítek Karel; Oponent práce: Novotný Ctirad
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-15)
      Mikhail VESHKIN: Analýza napjatosti nalisovaného spoje s proměnným přesahem. Bakalářská práce, Praha 2020. Práce se zabývá mechanickými vlastnostmi nalisovaného spoje. Je zkoumán vliv jednoduché úpravy náboje na průběhy napětí.
    • Analýza tuhosti kompozitního nosníku metodou konečných prvků 

      Autor: Martin Vašák; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Novotný Ctirad
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-11)
      Tato práce se zabývá analýzou ohybové tuhosti kompozitového nosníku tvaru trubky. Cílem je určení ekvivalentního modulu pružnosti v ohybu Eeq pro tenkostěnné i tlustostěnné trubky pomocí MKP při zatížení ohybovým momentem. ...
    • Porovnání MKP simulace s experimentem při materiálových zkouškách 

      Autor: David Janata; Vedoucí práce: Beneš Petr; Oponent práce: Nečas Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-31)
      Tato bakalářská práce se zabýva simulováním vzniku a šíření prasklin v LS-DYNA pomocí modelu GISSMO. Hlavním cílem této práce je provedení dvou experimentů a jejich simulace, a následné porovnání výsledků. Rozdíly mezi ...
    • Výpočet zbytkového napětí v povrchové vrstvě při použití technologie Laser shock peening 

      Autor: Vojtěch Petiška; Vedoucí práce: Klepač Vilém; Oponent práce: Nesládek Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-22)
      Tato práce se zabývá numerickou simulací technologie Laser shock peening Metodou konečných prvků. Na základě výpočtového modelu při statickém i dynamickém zatěžování jsou určeny hodnoty zbytkového napětí v povrchové vrstvě ...