• Návrh systému automatizovaného řízení eskalátorů podzemní dráhy 

      Autor: Hoyos Posada David; Vedoucí práce: Faltus Vladimír; Oponent práce: Vondráček Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-30)
      Tato diplomová práce se zabývá návrhem a zhodnocením automatického ovládacího systému, založeným na technologiích detekce chodc?, pro eskalátory v pražském metru.Hlavním cílem navrhovaného systému je zvýšit schopnost ...
    • Návrh systému řízení na vjezdu 

      Autor: Belinger Jindřich; Vedoucí práce: Faltus Vladimír; Oponent práce: Krajčír Dušan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-30)
      Diplomová práce se zabývá problematikou řízení na vjezdu. První dvě kapitoly jsou zaměřeny na seznámení s různými druhy detektorů, akčních členů a s principy řízení na vjezdu. Následná část je věnována tvorbě modelů dopravy, ...
    • Systém predikce zpoždění spojů VHD 

      Autor: Filip De Bolle; Vedoucí práce: Faltus Vladimír; Oponent práce: Derbek Přemysl
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-08)
      Diplomová práce se zabývá predikcí zpoždění ve veřejné hromadné dopravě. Úvod práce se věnuje výpočtu zpoždění a odhalování příčin zpoždění. Následuje rešerše predikce zpoždění, zobrazování zpoždění a architektura systému. ...
    • Systém pro objednání spojů poptávkové dopravy 

      Autor: Gabriela Kučerová; Vedoucí práce: Faltus Vladimír; Oponent práce: Hrdina Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-01-07)
      Diplomová práca sa zaoberá analýzou dopytovej dopravy, následnému návrhu a vývoju praktického riešenia v podobe systému pre objednanie spojov linkovej autobusovej dopravy na zavolanie.