• Návrh a konstrukce zařízení pro měření aerodynamických parametrů leteckých vrtulí 

      Autor: Jiří Walter; Vedoucí práce: Schmirler Michal; Oponent práce: Devera Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-23)
      Cílem této práce je vytvořit experimentální zařízení pro analýzu dynamických vlastností leteckých vrtulí, které jsou důležité pro správnou a efektivní funkčnost pohonného mechanismu bezpilotních letadel. Úvodní část práce ...
    • Optimalizace ochrany posádky eRodu za předpokladu zachování aerodynamických vlastností 

      Autor: Jan Koldušek; Vedoucí práce: Devera Jakub; Oponent práce: Hyhlík Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-23)
      Tato práce se zabývá CFD simulací malého sportovního vozu. Obsahuje všechny části postupu přípravy aerodynamické studie (3D model, síť, výpočet), porovnání konstrukčních řešení a rešerši aerodynamických studií volnočasových ...
    • Optimalizace tvaru sacího kanálu dmychadla za použití CFD programu 

      Autor: Devera Jakub; Vedoucí práce: Hyhlík Tomáš; Oponent práce: Vitkovič Pavol
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Bakalářská práce identifikuje tvarové parametry sacího kanálu, které ovlivňují průtok sacím kanálem. Pomocí numerické simulace zkoumá a vyhodnocuje charakteristiky a proudové pole řešených sacích kanálů.