Návrh a implementace platformy pro potraviny z farmy na stůl
Design and implementation of a Farm-to-Table Food Platform
Type of document
bakalářská prácebachelor thesis
Author
Egor Batuev
Supervisor
Mannová Božena
Opponent
Mudra Martin
Field of study
SoftwareStudy program
Otevřená informatikaInstitutions assigning rank
katedra počítačůRights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Show full item recordAbstract
Globální potravinový řetězec je pod stále větším tlakem, neboť počet farem nedrží krok s rostoucí světovou populací. Zemědělství nyní čelí vážným výzvám, jako jsou rostoucí výrobní náklady a nekalé ekonomické praktiky. Velcí obchodníci s potravinami, kteří dominují potravinářskému odvětví, často zacházejí se zemědělci nespravedlivě. Přitom čerstvé, vysoce kvalitní a udržitelně vyráběné potraviny si zákazníci vždy velmi váží. Koncept od farmáře ke stolu se objevil jako slibné řešení, jak překlenout propast mezi zemědělci a spotřebiteli tím, že zajistí přímou komunikaci, spravedlivé stanovení cen a udržitelný potravinový řetězec. Tato práce se zabývá návrhem a implementací Potravinové platformy Farm-to-Table, webové aplikace zaměřené na přímé propojení zemědělců se spotřebiteli s cílem vytvořit transparentní a efektivní tržiště a zároveň pro zemědělce představovat podnikatelskou příležitost. The global food supply chain is under increasing strain as the number of farms does not keep up with world's growing population. Agriculture now faces serious challenges, such as rising production costs and unfair economic practices. Farmers are often treated unfairly by large groceries retailers that dominate the food sector. Meanwhile, fresh, high-quality, and sustainably produced food is always held in high regard by the customers. The concept of "farm-to-table" has emerged as a promising solution to bridge the gap between farmers and consumers, providing direct communication, fair pricing, and a sustainable food supply chain. This thesis explores the design and implementation of a Farm-to-Table Food Platform, a web application aimed at connecting farmers directly with consumers to create a transparent and efficient marketplace while presenting an entrepreneurial opportunity for the farmers.
Collections
- Bakalářské práce - 13136 [1229]